06 September 2011

6. Bolehkah Kerajaan Islam Dibentuk Tanpa Melalui Pilihanraya?

Dalam konteks Malaysia, dalam suasana negara aman damai sejak sekian lama, memanglah hampir mustahil melaksanakan sistem pemerintahan Islam tanpa melalui plihanraya. Untuk menegakkan sistem Islam, jalan yang disediakan oleh sistem Yahudi dalam Perlembagaan Malaysia yang diamalkan oleh UMNO ialah melalui pilihanraya.


Maka kalau hukum menegakkan negara Islam bagi melaksanakan sistem Islam adalah wajib, dan satu-satunya jalan yang ada ialah dengan menyertai pilihanraya, bererti menyertai pilihan raya adalah wajib. Jika pilihanraya memerlukan umat Islam menubuhkan parti poltik, supaya pilihanraya dapat disertai sama, maka parti politik Islam wajib ditubuhkan. Apabila parti Islam telah ditubuhkan, semua umat Islam yang bercita-cita mahu menegakkan sistem Islam, wajib menjadi ahlinya dan dengan demikian haram menganggotai parti-parti lain yang tidak bermatlamatkan Islam. Inilah jalan yang lurus dalam berpolitik.

Darul Arqam sebelum ini memilih jalan yang lain. Arqam bermegah untuk merebut hati, bukan merebut kerusi, tapi akhirnya gagal merebut hati pemimpin Mulkan Jabbariyyan, dan bila Ustaz Ashaari Muhammad cuba mengacah merebut kerusi Perdana Menteri pada suatu ketika dahulu, Arqam dan Ashari lantas dianggap mengancam keselamatan negara. Ashaari terpaksa lari bersembunyi ke Thailand dan akhirnya Arqam diharamkan dan Ustaz Ashaari Muhammad di ISAkan.

Kini Hizbut Tahrir pula bagaikan mengikut trek yang terbukti gagal. Kedua-dua golongan ini bersangkaan, UMNO atau Barisan Nasional akan menyerahkan kuasa kepada mereka untuk menubuhkan Sistem Khilafah. Inilah angan-angan! Inilah khayalan! Maafkanlah saya berkata begitu. Analoginya, kalau mahu menuju ke Putrajaya, logiknya mestilah melalui jalanraya yang telah disediakan. Ironiknya kenapa Arqam dan Hizbut Tahrir tidak mahu mengikut jalan yang telah tersedia? Kenapa berusaha menempuh jalan lain atau cuba membina jalanraya lain, lalu merayau ke dalam hutan, menongkah bukit, meredah lembah dan paya sedangkan jalan ke Putrajaya telah tersedia? Tidakkah itu sia-sia dan membuang masa? Kenapa mengikut jalan lain yang tidak ketahuan sedangkan itulah satu-satunya jalan yang telah disediakan walaupun ia dibina oleh musuh! Perangilah musuh di jalan itu! Buat apa lari? Tidakkah perdayaan namanya?

Bahawa sesungguhnya kalau semua umat Islam bersatu dan bergerak bersama PAS, kerja PAS lebih senang kerana hanya akan menghadapi musuh yang sama dan nantinya apabila mencapai kemenangan sama-samalah bekerjasama melaksanakan Islam.Tapi PAS menjadi letih kerana menghadapi serangan dari kumpulan yang sepatutnya menjadi rakan! Demikianlah yang terjadi pada zaman kegemilangan Darul Arqam dahulu yang seolah-olah PAS musuh yang utama!

Maafkan saya, sesungguhnya iblis memang mempunyai muslihat dan tipu helah yang licik.Mereka sedaya mungkin akan mengusahakan perpecahan, sengketa dan perbalahan. Kepada golongan yang agak rendah ilmunya, ada strateginya.Kepada orang berilmu ada juga strateginya.Kepada ahli ibadah ada strateginya.Kepada ahli Tasauf lain pula strateginya. Tasauf adalah ilmu simpanan dalam jiwa para Nabi dan Rasul serta para auliya Allah dan alim ulama warasatul ambiya. Iblis mengheret salik dalam jalan kerohanian dengan begitu licik sekali.

Silalah teroka blog KANZUN MAHFIYYAN di bawah tajuk RANJAU-RANJAU DALAM KEMBARA. Ada banyak iblis di situ, bersembunyi atas nama ilmuan Tasauf dan Ketuhanan! Boleh juga dapatkan dari buku BERGURU DENGAN JIN untuk mengetahui pengalaman kami dalam pencarian Ilmu Tasauf terbitan Pustaka Kanzun Mahfiyyan yang bakal diterbitkan penghujung tahun 2011 nanti.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan